Plaça de la Vila Nº 15, Vilanova i la Geltrú  +34 938935311
0 items - 0.00 

L’OLÍMPIC : història del Club de Futbol més antic del Trofeu Primavera

12804104_10206360317542074_2044997582_nJordi Tejedor i Chércoles ens explica  l’Història del Club de Futbol més antic del Trofeu Primavera, L’OLÍMPIC.

En els anys 1974-75, una sèrie de companys amants del futbol es reunien en un cèntric bar de la Rambla Principal per parlar-ne.

Es van començar a disputar partits amistosos entre ells. Hi havia dues tendències, la dels que foren treballadors d’entitats bancàries i la dels merament clients del local.

El nom del bar on es trobaven era l’Eurobar. Es pot dir que els partits que es disputaven era “La Banca enfront de l’Eurobar”.

Els partits es jugaven on es podia, al camp municipal del Vilanova si ens donaven permís, als Franciscans, Cubelles, Sitges o Cunit.

Després de l’esforç del match, els dos equips s’entaulaven  i gaudien d’un bon esmorzar.

Un dels clients assidus era el propietari del concessionari Ford, en Liderico Jiménez, persona amant del futbol, esport que ell havia practicat anys abans.

De sobte, l’estimat Jepi Méndez, en representació de La Unió Vilanovina, va  decidir organitzar un campionat local amateur en el que hi poguessin participar un gran nombre de jugadors locals o de la comarca que en aquells temps no podien formar part d’equips federats.

La idea va agafar forma i el Jepi, amb la col·laboració dels delegats de cadascun dels equips que hi participaren, va formar el I TROFEU PRIMAVERA.

La primera edició va ser l’any 1976, o sigui que aquest any en fa quaranta.

L’equip de la Ford, que hi va participar des de la primera edició, és l’únic equip que no ha deixat mai de ser-hi. Això sí, a partir del quart any, va canviar de nom perquè el comitè de competició del Primavera va sancionar l’equip amb la pèrdua de tres punts que el van relegar  del primer al tercer lloc de la classificació. Rotundament, el seu patrocinador Liderico Jiménez va anunciar que el proper any deixaria el patrocini de l’equip.12837557_10206360329182365_1979505566_o

Llavors, vam buscar un altre patrocinador i vam trobar la botiga de material esportiu Verd que ens va donar equipament i col·laboració.

Entre tots els membres de l’equip vam buscar un nou nom i la clarivident visió de Josep Bolaño, integrant del primer any, va proposar el nom d’OLÍMPIC que va satisfer a tothom.

L’equip ha participat en totes les edicions del trofeu. Ara fa vint anys l’Olímpic es va integrar al Carnaval vilanoví estrenant comparsa, i aquest anys ho ha fet traient per primera vegada els cors de Carnestoltes de l’Olímpic.12834653_10206360320582150_1765478923_n

L’Olímpic és un sentiment d’equip d’unió, d’amics i mai imaginarem que en el moment de la creació del club, poguéssim arribar tant i tant lluny.

Pel nostre equip hi han passat centenars de jugadors que han sabut suar la samarreta i portar amb orgull esportiu els nostres colors.

El nostre equip, a part d’aconseguir molt bons resultats esportius, vam guanyar la primera edició del Trofeu Primavera i també la Primera Copa Primavera. Hem guanyat el trofeu a l’esportivitat en moltes ocasions, això és tant important com el mèrit esportiu i entra en la nostra filosofia personal.

Des de fa molts anys ens reunim els dilluns una colla dels veterans que vam iniciar la caminata, en un inici a La Unió Vilanovina i actualment a la Carpeta Moderna.

El dilluns abans de Nadal sopem plegats un bon nombre de jugadors actuals i ex jugadors. Un menjar tradicional nadalenc amb la típica escudella i escorregut com Déu mana. Un cop acabat el sopar  i travessada la plaça de la Vila, cantem davant del pessebre de l’Ajuntament la nadala de l’Olímpic, i després de desitjar-nos el millor, ens acomiadem fins l’any vinent.

Senzillament ens trobem els dilluns a les 21 hores per necessitat vital. Ens alegra molt estar amb amics tant estimats amb els que hem compartit tantes coses.

La majoria d’integrants de l’Olímpic entenen què representa aquest club i quan en concretes celebracions canten el seu himne, s’emocionen perquè ho porten dins del cor.

VISCA L’OLÍMPIC TRIOMFANT COM DIU EL SEU HIMNE.

12822618_10206360347582825_615411862_o

Volem donar les gràcies a Jordi Tejedor per compartir amb nosaltres la història de l’Olímpic, i també agrair als que cada dilluns us trobeu a La Carpeta Moderna per parlar dels vostres temps.

GALERIA FOTOGRÀFICA

[envira-gallery id=”4984″]

 

 

Categories: Blog

Comments are closed.